Producent: Toraf
Waga 10,0 g
Termin ważności III 2025 r.
Rukola - nasiona na kiełki
Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe. Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak. Ponadto kiełki rukoli są bogatym źródłem mikro elementów taki jak cynk, fosfor, magnez, miedź, potas, siarka, wapń, żelazo i witamin: A,C,K,B. Kiełki rukoli o przyjemnym smaku można spożywać na zimno, jak i na gorąco. Stosuje się je: do kanapek, makaronów, sałatek, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy . Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni.
Więcej o rukoli przeczytasz tu