Fantastyczna mieszanka ziół do skomponowania własnej niepowtarzalnej sałatki orientalnej z roślin jednorocznych .
Polecana do uprawy w ogrodach oraz w pojemnikach na balkonach lub tarasach.
W skład mieszanki wchodzą:
- Brassica mizuna, zwana także japońską musztardą, japońskim zielem, czy kalifornijską trawą pieprzową. Ma delikatny smak i używana przeważnie w kuchni azjatyckiej. Dobra do potraw gotowanych na parze, zup, mięs, ryb, czy też jako składnik sałatek. Odporna na mrozy, wysiewamy ją na stanowisku słonecznym po ustąpieniu przymrozków.
- Sinapis nigra - gorczyca czarna, nazywana inaczej kapustą czarną
- Eruca sativa - rokietta siewna (rukola) - stosowana jako dodatek do sałatek, surówek, zup, sosów, kanapek, serów i owoców morza, łatwa w uprawie, ceniona ze względu na młode liście o lekko piekącym smaku.
- Brassica napa.
Wysiew nasion: kwiecień - maj
Zbiór czerwiec - październik
Wymagania: stanowisko słoneczne, gleba żyzna, umiarkowanie wilgotna .