Producent: Toraf
Waga 0,01 g
Termin ważności I 2025/IX 2027 r.
Stewia
Roślina jednoroczna o wyjątkowo słodkich liściach, 20 razy słodszych od cukru i jednocześnie zawierających bardzo mało kalorii. Używana jako naturalny słodzik do słodzenia napojów i potraw. Zalecane dla osób chorych na cukrzycę, nadciśnienie lub po prostu dbających o linię. Stewiozydy nadające liściom słodki smak odporne są na wysoką temperaturę w związku z tym może być używana do pieczenia i gotowania. Stewia najlepiej rośnie w pełnym słońcu i w przepuszczalnym podłożu. Wysiew nasion III-V do doniczek na parapecie okiennym. Nie przykrywać nasion gdyż światło wpływa korzystnie na kiełkowanie. W domu stewię można uprawiać przez cały rok. Wysadzanie na miejsce stałe połowa V.
Siew: | III-V |
Zbiór: | IX-X |
Rozstawa: | 65 x 20 cm |
Wysokości: | 30-35 cm |