Producent: Toraf
Waga 10,0 g
Termin ważności II 2025/VI 2027 r.
Kalarepa czerwona na kiełki
Nasiona kalarepy czerwonej kiełkują łatwo i szybko a uzyskane kiełki o ciekawym zabarwieniu są pełne smaku i stanowią zdrowy przysmak, bogaty w
cenne składniki pokarmowe i witaminy (zwłaszcza A, B, C i E), mikro- i makroelementy. Kalarepa czerwona pobudza, poprawia pamięć, uaktywnia system
odpornościowy organizmu, przeciwdziała nowotworom i atakom wirusów. Smaczne kiełki kalarepy czerwonej mogą posłużyć jako dodatek do
sałatki, jogurtu, twarożku, kanapki czy zupy.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy https://zielony-salonik.pl/kielkownica-pojemnik-na-kielki.html. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni.