Producent: Toraf
Waga 30,0 g
Termin ważności IX 2025 r.
Gorczyca biała - nasiona na kiełki
Kiełki gorczycy białej charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Zawierają w swoim składzie fitoncydy o właściwościach bakteriobójczych, olejki eteryczne, białka, liczne witaminy, w tym A, B1, B2, C oraz liczne sole mineralne, m.in.: wapń, siarkę, fosfor, magnez, potas. Wspomagają układ odpornościowy, działają korzystnie na układ moczowy, stan skóry, włosów, paznokci, pobudzają przemianę materii.
Czas moczenia: kilka godzin
Czas kiełkowania: 3 - 4 dni
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy https://zielony-salonik.pl/kielkownica-pojemnik-na-kielki.html. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni.