Gwarantujemy:

Produkty wysokiej jakości
Bezpieczne zakupy
Szybką dostawę

Kapusta czerwona na kiełki

Producent: Toraf

Dostępność: Jest Jest (21 szt.)
Czas realizacji: 24h
Waga 10,0 g Termin ważności VII 2021 r.
    Czas realizacji: 24 h
  • 2,10 zł Cena netto: 2,00 zł
  • szt.

Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B,E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, lit i selen. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają sulforafan – substancję antyrakową chroniącą nasz organizm przed nowotworami- jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższy niż w samej kapuście. Kiełki kapusty są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty.

 PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

Polecamy produkty