Gwarantujemy:

Produkty wysokiej jakości
Bezpieczne zakupy
Szybką dostawę

Fasola Adzuki na kiełki

Producent: Toraf

Dostępność: Jest Jest (9 szt.)
Czas realizacji: 24h

Waga 50,0 g

Termin ważności VIII 2023 r. 

    Czas realizacji: 24 h
  • 2,40 zł Cena netto: 2,29 zł
  • szt.

Fasola adzuki na kiełki 

Fasola adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości. Kiełki fasoli adzuki leczą dolegliwości związane z infekcjami pęcherza moczowego oraz chronią przed niedokrwistością. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące o lekko słodkim orzechowym posmaku. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn, oraz jako dodatek albo baza do przygotowywania słodkich potraw. To bogate źródło składników mineralnych, witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka, dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 3-6 dniach.

Akcesoria

Polecamy produkty