Gwarantujemy:

Produkty wysokiej jakości
Bezpieczne zakupy
Szybką dostawę

Fasola Adzuki na kiełki

Producent: Toraf

Dostępność: Brak Brak (0 szt.)
Czas realizacji: 24 h

Waga 50,0 g

Termin ważności XI 2025 r. 

  • 3,31 zł
  • szt.
  • Niedostępny

Fasola adzuki na kiełki 

Fasola adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości. Kiełki fasoli adzuki leczą dolegliwości związane z infekcjami pęcherza moczowego oraz chronią przed niedokrwistością. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące o lekko słodkim orzechowym posmaku. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn, oraz jako dodatek albo baza do przygotowywania słodkich potraw. To bogate źródło składników mineralnych, witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka, dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy https://zielony-salonik.pl/kielkownica-pojemnik-na-kielki.html. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. 

Akcesoria

Polecamy produkty